Wat is ECM?

De Energy Control Methode is een  behandel- en trainingsmethode die is ontwikkeld door Stans van der Poel. De resultaten van de methode en de apparatuur zijn wetenschappelijk gevalideerd in onderzoeken door het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het AMC in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid.

De methode richt zich op de volgende aandachtsgebieden:

  1. Herstellen van chronische stressklachten of burn-out.
  2. Op een actieve manier chronische pijn en vermoeidheid aanpakken.
  3. Iedereen die zich fitter wil voelen en meer wil ontspannen.
  4. Mensen die willen afvallen.
  5. Herstel en behoud van vitaliteit en balans.
  6. Gericht trainen voor duursporters, efficiënte trainingsopbouw en het verlagen van de kans op blessures.

De Energy Control Methode omvat een rustmeting, een inspanningstest en een trainingsadvies inclusief ademtherapie om het lichaam weer zo goed mogelijk in balans te krijgen. De rustmeting geeft inzicht in iemands actuele gezondheidstoestand. Bij de inspanningstest wordt gekeken welke belasting iemand aan kan en met welke hartslag het lichaam het meeste in balans is. Met apparatuur wordt gemeten wat jouw dagelijkse belastbaarheid en vermogen tot herstel is. Je gaat zelf 3x per week volgens trainingsschema fietsen of hardlopen (bij voorkeur buiten, anders thuis of in een sportschool). Met ademhalingsoefeningen wordt het lichaam weer aangeleerd om eerder te ontspannen na inspanning. Hierdoor zal het herstel sneller gaan, worden de energievoorraden beter aangevuld met als resultaat een fitter gevoel.

De Energy Control Methode zal ook helpen andere ziekten buiten de deur te houden. Bewegen en sporten krijgen steeds meer erkenning als medicijn voor leefstijlziekten zoals diabetes mellitus type 2, overgewicht, hoge bloeddruk, hart en vaatziekten. Ook is bewegen en sporten tijdens behandeling zoals een chemokuur de laatste jaren actueel geworden.