In 2020 heb ik begeleiding gekregen van Roelien in het herstel na een forse burn out. Zelf ben ik in een wat latere fase bij haar terecht gekomen, maar dat kan ook prima. Roelien combineert in haar aanpak ACT met actief sporten. En om met dat laatste te beginnen: dat heb ik tijdens mijn hele herstel gedaan. Maar zij heeft me beter leren begrijpen en zien wat er in m’n lichaam gebeurd en hoe ik daarmee om kan gaan. En goede, intensieve training die past bij je eigen kunnen, helpt je echt vooruit. Buiten zijn en goed inspannen is wezenlijk bij mijn herstel geweest. Met de ACT methode geeft ze je een heel aantal tools om in je ‘gereedschapskist’ te stoppen. De kunst is ze op het juiste moment voor jezelf in te zetten. Dat moet je echt zelf actief doen, al zal niet elke techniek je evenveel aanspreken of helpen. Ik ben afwachtend gestart, maar ben blij met de resultaten: iets meer afstand kunnen nemen van alles wat erom je heen gebeurd en meer genieten in het hier en nu. Daarnaast brengt Roelien de stof op een relaxte manier waarbij de vorm een middel is en geen doel op zichzelf, met aandacht voor je als persoon. En dat heb ik als erg prettig ervaren, aanbevolen!

J.B., zelfstandig tijdelijk leidinggevende

Via mijn verzekeraar in contact gebracht met Roelien. Met een gerichte coaching, zowel fysiek als psychisch, samen aan het werk gegaan. Middels fysieke training weer een gezonde conditie opgebouwd. Mentaal met ACT gewerkt aan een grotere psychische flexibiliteit. De ACT lessen leren je naar jezelf te kijken, wat je valkuilen zijn, hoe je hiermee kunt omgaan en jezelf kunt accepteren zonder dat je jezelf moet “verbouwen”. 
 

Piet

Bij Roelien volgorde ik het traject ACT online. Het fijne aan dit traject is dat het draait om positieve psychologie. Het heeft mij geholpen meer positief te denken, waardoor ik meer energie kreeg. Roelien geeft tijdens het coachingstraject ACT praktische handvaten en concrete voorbeelden. Ik kreeg meer inzicht in mijn eigen handelen, kon negatieve gedachten makkelijker loslaten, kreeg meer handvaten om mezelf te ontspannen en ook kreeg ik meer zicht in de zaken die voor mij echt belangrijk zijn. Ik zat ‘vast’ in mijn leven en begin me nu steeds vrijer te voelen door de hulp en tools van Roelien over ACT.

Anneke

Ik heb via mijn werkgever een ACT traject mogen volgen bij Braber Medische Coaching. Ik bedank Roelien voor haar enthousiaste inzet. Ik heb dit traject als een investering in mijzelf en als zeer waardevol ervaren. Ik heb veel geleerd over mijzelf en kan het nu toepasbaar maken in het dagelijks leven. Ik zit minder in mijn hoofd, sta meer stil en leef bewuster. Thuis ben ik niet meer zo met mijn werk bezig. Ik weet nu hoe ik kan omgaan met moeilijke situaties. In mijn werk ben ik meer ontspannen en durf ik spannende taken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. 
 

Peter K. - Installatiemonteur

Roelien is onze vaste bedrijfsarts voor de vestiging in Heinkenszand. Zij doet daarnaast ook medische coachingstrajecten voor ons. Ik ken Roelien als kundig, helder, duidelijk en gedreven. Zij kan goed scheiding houden tussen haar werk als bedrijfsarts en de medische coaching. Je weet waar je aan toe bent met haar adviezen. Haar visie dat iemand zelf de regie krijgt en niet zijn klachten onderschrijf ik volledig. De focus ligt op duurzaam inzetbaar blijven ook in de toekomst en niet op succes voor de korte termijn.

Willy - Register Casemanager bij Croonwolter&dros

Mijn indruk van de nascholing “Recept voor een burn-out en de ingrediënten om beter te worden” van Roelien Braber: een helder en duidelijk verhaal, dat enthousiast werd gepresenteerd. De inhoud werd op een professionele manier gepresenteerd, de verworven kennis ook hierdoor optimaal. De middag was voor mij nuttig en leerzaam; een aanrader voor mijn collega’s, ook van andere vakgebieden

Theo Hoofs - Verzekeringsarts

Roelien heeft een uitstekende nascholing verzorgd over het onderwerp; burn-out. Vanuit haar eigen praktijk als coach en bedrijfsarts verhaalde ze op boeiende wijze over de fysieke en psychische kanten van burn-out. Verklaringsmechanisme, meetbare factoren en aanpak kwamen aan bod. De metingen die ze kan verrichten werden gedemonstreerd. Zo werden wij getrakteerd op een boeiend en leerzaam betoog. Een welkome aanvulling naast de andere vaak meer op psyche gerichte aanpak.

Sjaak Tellekamp - Bedrijfsarts

Na een ongeval gevolgd door diverse behandelingen en een revalidatietraject hield ik last van chronische pijnklachten en vermoeidheid. Op advies van een bedrijfsarts kwam ik terecht bij Braber Medische Coaching. De persoonlijke benadering en haar betrokkenheid heb ik als positief ervaren. Met name de lessen die ik mocht leren met betrekking tot chronische pijn hebben mij een heel andere kijk op de pijn gegeven. Je leert op deze manier je pijn te begrijpen, ondanks dat er niet altijd een duidelijke oorzaak is. Het veranderde mijn dagelijkse leven, omdat ik heb ervaren dat ik met de opgedane kennis en wat aanpassingen toch goed kan functioneren ondanks de pijnklachten die er regelmatig zijn. Naast deze lessen heb ik geleerd weer op een verantwoorde manier te sporten op basis van een op maat samengesteld trainingsadvies. Hierdoor zijn de vermoeidheidsklachten aanzienlijk verminderd en is mijn vitaliteit weer toegenomen. Dit traject heeft er aan bijgedragen dat ik nu weer anders in het leven sta en veel positiever naar de toekomst kijk.  

A.G. - Technicus systeemontwerp