Nascholing Chronische Vermoeidheid

Creëer rust en ontspanning in de inspanning

Omschrijving

Artsen, paramedici en psychologen worden in hun praktijk steeds vaker geconfronteerd met mensen met langdurige vermoeidheidsklachten zonder dat een duidelijke medische oorzaak wordt gevonden. De vermoeidheid gaat veelal gepaard met veel andere klachten die het geheel nog ondragelijker maken. Deze nascholing is niet diagnose gebonden en richt zich op mensen met langdurige vermoeidheidsklachten.

Iedereen is natuurlijk weleens een keertje moe en dat is normaal. Als de vermoeidheid niet vanzelf of met extra rust overgaat en zelfs het dagelijks leven en werken gaat beïnvloeden, dan is het tijd voor actie. In deze nascholing worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten over chronische vermoeidheid toegankelijk en begrijpelijk gemaakt.

Vanuit de neurowetenschappen is het bekend dat bij chronische vermoeidheid een complexe wisselwerking tussen enerzijds neurobiologische processen en anderzijds cognitieve, omgevings-, psychologische en gedragsfactoren een rol speelt. De insteek van deze nascholing is een holistische aanpak.

Doelgroep

Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, medisch adviseurs, huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundigen, psychologen, HR casemanagers en adviseurs, re-integratie coaches.

Doelstelling

Kennis van chronische vermoeidheid overdragen en deze kennis kunnen toepassen in diagnostiek, behandeling, herstel van functioneren, belastbaarheid en participatie/ re-integratie.

In deze nascholing leert u:

Praktisch

Een incompany nascholing/training is de beste aanpak voor u en uw collega’s. De inhoud van de nascholing/ training wordt aangepast op uw vraag en de gezamenlijke opleidingsbehoefte van uw organisatie. Hetgeen ervoor zorgt dat de nascholing/training optimaal aansluit bij uw praktijksituatie. In overleg worden datum, tijd en groepsgrootte afgestemd. U zorgt voor de locatie, de deelnemers en de facilitaire randvoorwaarden, ik zorg ervoor dat u een nascholing/training krijgt die echt bij u past. Indien van toepassing en gewenst kan ik als aanbieder van vakinhoudelijke scholing accreditatie aanvragen bij de wetenschappelijke vereniging van de beroepsgroep waar de scholing voor is bedoeld.