Wat is persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling gaat over het ontwikkelen van eigenschappen in jezelf, die het mogelijk maken je doelen te bereiken. Persoonlijke ontwikkeling gaat verder dan alleen maar een algemeen leerproces, kennis vergaren, ontwikkelen op je werk, groeien als persoon in vaardigheden en capaciteiten of bijvoorbeeld karakterontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling is vooral de bewustwording van jezelf, van je eigen kracht en je kwaliteiten. Als je weet wie je bent en wat je kracht is, kun je loslaten wat jou belemmert je dromen en doelen te bereiken. Je durft jezelf te zijn, authentiek, en je weet dat je levensweg een leerproces is en je hele leven voortduurt, waarbij je elke keer weer een nieuwe balans kunt vinden. Jouw groei is afhankelijk van de omstandigheden in je leven, de manier waarop je het leven staat, van de keuzes die je maakt en vooral van hoe je op gebeurtenissen en ervaringen in je leven reageert.Door bewust te zijn van jezelf en je eigen unieke waarde, door stevig geaard te zijn, kun je vanuit veerkracht meebewegen met de flow van het leven. Hierdoor voel je je gezond, gelukkig, fysiek sterk, mentaal krachtig en emotioneel veerkrachtig.Wat je ook meemaakt of voor welke uitdaging je ook staat, je kunt dit aan en je kunt er van leren. Neem verantwoordelijkheid en leiding in en over je (werkzame) leven!

Welk doel wil jij bereiken?

Wil je met energie, enthousiasme en plezier leven en werken? Wil je meer grip op lastige situaties in jouw werk? Heb je last van werkdruk en werkstress, uitstelgedrag, faalangst, bovenmatig behoefte aan controle of perfectionisme en wil je leren meer ontspannen en effectiever te werken? Wil je het beste uit jezelf halen, ontdekken wat jij wilt in je carrière en hoe je je verder wilt ontwikkelen? Mogelijk weet je diep in je hart wat je te doen staat en wie je in dit (werkzame) leven wilt zijn, maar ontbreekt het je nog aan voldoende moed? Wil je het zelfvertrouwen in je werk vergroten?

Wat kan je van mij verwachten?

Ik werk met wetenschappelijk onderbouwde methoden die toekomstgericht zijn. We gaan niet ‘graven in het verleden’. Het verleden wordt vooral gezien als een rijke bron van leerervaringen over wat wel en niet werkt in jouw leven. Samen gaan we op zoek naar je dromen, idealen, verlangens, sterke kanten en moed om de beste versie van jezelf te ontwikkelen. Ik geloof dat hiervoor in ieder mens kracht, creativiteit en wijsheid schuilt. Ik ondersteun je in het bepalen wat jij belangrijk vindt in je leven en werk, in het bepalen van jouw ontwikkelingsdoelen en ik daag je uit duidelijke keuzes te maken. Ik begeleid je in het ontdekken van gedrag, houding en gedachten die effectief zijn en bijdragen aan je doelen. Ik help je je talenten, kwaliteiten en je drijfveren te ontdekken en deze bewust in de praktijk te gebruiken. Vanzelfsprekend kun je daarnaast een beroep doen op mijn expertise. Ik deel graag relevante kennis, kunde, ervaring en inzichten. Door hernieuwd vertrouwen en inspiratie ga je stappen zetten in een richting die voor jou betekenisvol is, richting jouw doel.